گاومیش‌داری آذربایجان غربی صنعتی شود

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ازتولید سالانه 3750 تن گوشت گاومیش‌ در استان خبر داد.

سیدفضل‌اله قریشی در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: جمعیت گاومیش استان ۸۲ هزار رأس است و سالانه 3750 تن گوشت گاومیش دراستان تولید می‌شود که 8 درصد از نیاز مصرفی مردم استان را تامین می‌کند.

قریشی با اشاره به میزان شیر گاومیش تولیدی در استان افزود: 47 هزار تن شیر گاومیش در آذربایجان غربی تولید می‌شود که حدود 12.5 درصداز شیر مورد نیاز مصرف داخل استان از این طریق تامین می‌شود.

وی تصریح کرد: آذربایجان غربی به دلیل شرایط جغرافیایی مناسب از جمله وجود چراگاه‌های مناسب و مزارع وسیع علوفه، قدمت تاریخی پرورش گاومیش و هم‌چنین داشتن دامداران باتجربه و علاقمند به پرورش این دام توانسته به قطب جمعیت گاومیش در کشور تبدیل شود.

قریشی تصریح کرد: به دلیل کیفیت بالای شیر حاصل از گاومیش و بازارپسندی آن در داخل کشور و استان، و پراکنش زیاد تعداد گاومیش در استان و هم‌چنین مقرون به صرفه بودن تولیدات آن ، مردم تمایل زیادی برای نگهداری گاومیش در مقایسه با سایر دام‌ها دارند و نیاز است که به سمت صنعتی شدن گاومیش داری در استان حرکت کنیم.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان غربی ادامه داد: ایستگاه جبل در استان به عنوان مرکز اصلاح نژاد گاومیش شمالغرب کشور، تنها تولید و توزیع کننده اسپرم منجمد گاومیش در کشور است که در خصوص اجرای برنامه‌های اصلاح نژادی گاومیش در سطح استان و کشور فعالیت می‌کند.

قریشی با بیان این‌که مشکل اصلی در مورد نگهداری گاومیش مسائل تولید مثلی است، بیان کرد: شناسایی و تشخیص به موقع ویروس بیماری IBR در جمعیت گاومیش به دلیل پنهان بودن ویروس این بیماری در سیستم ایمنی دام که یشترین خسارت ممکن را از طریق نازایی، مرده زایی و سقط جنین ایجاد می‌کند، امری بدیهی و ضروری است.

وی بیان کرد: در سال 96 تلقیح مصنوعی گاو سیمنتال به تعداد 40 هزار راس در استان انجام گرفته و در سال 97 نیز این طرح در دست اجراست.

- ویژه -spot_img

جدیدترین‌ها

جدیدترین‌ها

پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفاً نام خود را وارد کنید