نابودی زندگی دامداران
حاج داغر یکی دیگر از ساکنان گاومیش آباد است که فاضلاب منطقه پس از باران اخیر وارد خانهاش شد. او میگوید: این بلایی که به سرمان آمد تقصیر شهرداری و فرمانداری است، آنها میخواستند مشکل سایر مناطق را حل کنند و برای همین فاضلاب آن مناطق را با ۳ لوله ۱۰ اینچ به سمت انتهای خیابان ۱۵ گاومیش آباد رها کردند. کاش به ما میگفتند که این بلا در انتظار ما است تا میتوانستیم وسایل خانه را جمع و جور کنیم و با آمادگی با این پس زدگی فاضلاب مواجه شویم نه اینکه در یک آن خودمان و خانه و زندگیمان را تا کمر در فاضلاب ببینیم.
کوی شهید محسن یا همان گاومیش آباد قدیم، آبادیاش به دلیل قرار گرفتن در کنار آب و زندگی بی دغدغه گاومیشها است اما این بار آب زندگیشان را تحت تاثیر قرار داده و هیچ آورده مثبتی برایشان نداشت.
هواشناسی، بارندگی شدید را اعلام کرده بود و مردم گاومیش آباد برای لذت بردن از این نعمت الهی، منقل روشن کرده بودند و در کنار گرمای آتش چای و قهوه میخوردند اما در یک چشم بر هم زدن همه زندگیشان را از دست دادند.
بنا بر گفته ساکنان آب باران در ۱۵ دقیقه خیابانهای ۱۰ تا ۱۵ گاومیش آباد را فرا گرفت و وارد خانهها شد؛ مردم مانده بودند که خود، دامها یا خوراکشان را از این آب نجات دهند اما راه حل فقط ترک خانه بود.
زندگیام در فاضلاب است
“ام محمد” یکی از زنان سرپرست خانوار ساکن در این منطقه است، او میگوید: در یک چشم بر هم زدن آب وارد خانهام شد و من و پسرم به دنبال جمع کردن وسایل برقی بودیم که همسایهها وارد خانه شدند و گفتند فوری از خانه خارج شوید، آب همه خانهها را برد.
این شهروند ساکن شهرستان کارون بیان میکند: حجم فاضلاب وارد شده به خانهام لحظه به لحظه بیشتر میشد و من فقط فرصت کردم که عبایم را روی سرم بگذارم و خانه را به امان خدا رها کنم.
وی بیان میکند: حالا ۴ روز است که زندگیام در فاضلاب مانده و نمیدانم بعد از فروکش کردن فاضلاب باید با این زندگی چه کنم، چند روز است که لباسهایم را عوض نکردهام و در خانه دخترم زندگی میکنم.
خودمان و خانهزندگیمان تا کمر در فاضلاب هستیم
حاج داغر یکی دیگر از ساکنان گاومیش آباد است که فاضلاب منطقه پس از باران اخیر وارد خانهاش شد. او میگوید: این بلایی که به سرمان آمد تقصیر شهرداری و فرمانداری است، آنها میخواستند مشکل سایر مناطق را حل کنند و برای همین فاضلاب آن مناطق را با ۳ لوله ۱۰ اینچ به سمت انتهای خیابان ۱۵ گاومیش آباد رها کردند.
وی میافزاید: ما ۵۰ سال است که در این منطقه زندگی میکنیم و هیچگاه با همچین مشکلی مواجه نبودیم اما این بی تدبیری شهرداری و فرمانداری زندگیمان را نابود کرد.
این شهروند عنوان میکند: ما آب و غذا نمیخواهیم فقط زودتر مشکل این پس زدگی فاضلاب را حل کنند که زندگیمان را از این نجاسات تمیز کنیم.
وی بیان میکند: کاش به ما میگفتند که این بلا در انتظار ما است تا میتوانستیم وسایل خانه را جمع و جور کنیم و با آمادگی با این پس زدگی فاضلاب مواجه شویم نه اینکه در یک آن خودمان و خانه و زندگیمان را تا کمر در فاضلاب ببینیم.
نابودی زندگی دامداران
۲۰۰ کیسه گندم ۴۰ کیلویی و ۱۰ تن سبوس برنج را در همین فاضلاب گرفتگی اخیر از دست دادیم و گاومیشها هم چند روزی است که خواب و خوراک راحت ندارند؛ فرج اینها را میگوید و میافزاید: گاومیشها اگر در جایشان احساس راحتی نکنند، شیر ندارند. گاومیش در هوای سرد وارد آب نمیشود و وجود این آب و فاضلابها در خانهمان زندگی دامها را هم مختل کرده است.
وی میگوید: کاش از همان ابتدا این وضعیت را برایمان شرح میدادند که ما دامهایمان را به جای دیگری منتقل میدادیم و از آرد، برنج و سبوسها محافظت میکردیم اما حالا علاوه بر فرشها و وسایل خانه ما حتی مایحتاج غذایی خودمان و دامها را از دست دادیم و طبیعتاً هیچکس پاسخگوی خسارت وارد شده به ما نیست.
نبود مدیریت میدانی
نیروهای بسیجی از همان شب اول بارشها به میان مردم آمدند و در کنار آنها برای تخلیه آب منازل، هموار کردن مسیر تردد دامها و پاک سازی آغلها تلاش کردند و در روز دوم شرکت ملی حفاری برای حفاری و تخلیه آب باران و فاضلاب وارد عمل شد اما هیچ مدیریت واحد میدانی در محل نبود.
مردم از نبود گروههای امدادی و اورژانس در محل گلایه داشتند و مدعی بودند که حتی برای اسکان مردمی که خانههایشان در فاضلاب فرو رفته بود هیچ تمهیداتی اندیشیده نشده است. به طوری که در روزهای اخیر یکی از زنان ساکن در این مناطق برای وضع حمل با مشکل مواجه شده بود و با کمک بسیج خواهران از منطقه آبگرفته خارج و به بیمارستان منتقل شد.
با گذشت ۴ روز از بارشهای اخیر اما هنوز آب باران و فاضلاب موجود در خیابانها تخلیه نشده و زندگی مردم به حالت طبیعی خود بازنگشته است.
اعزام ۳۰۰ نیروی بسیجی به مناطق مختلف کوت عبدالله
رضا محمدخواه، فرمانده ناحیه مقاومت بسیج کارون با تأکید براینکه بیشترین خسارت در خصوص آبگرفتگی بیشتر در 4 منطقه کوت عبدالله است، میگوید: کوی شهید محسن، کوت عبدالله قدیم، شهرک بسیج و کوی امام حسین (ع) 4 منطقهای هستند که بیشترین خسارت را در بارندگی اخیر دیدند.
وی میافزاید: ما برای حل کردن بخشی از مشکلات مردم ۳۰۰ نیروی آقا اعزام کردیم و از بسیج خواهران نیز برای حل برخی از مشکلات پیش آمده برای بانوان استفاده کردیم.
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج کارون بیان میکند: نیروهای بسیجی برای حل مشکلات پیش آمده برای دامداران هم پیش قدم شدهاند و محل نگهداری دام را پاک سازی کردند.
وی عنوان میکند: برای حل برخی از مشکلات به لجن کش و لودر نیاز است و این تجهیزات باید تامین شود.
ماندگاری فاضلاب در خانهها و آبگرفتگی معابر سبب شده که خسارت زیادی به مردم وارد شود و برخی از شهروندان میگویند که خودروهایشان در آب مانده و به دلیل مشکلات موجود نتوانستند که این خودروها را از آبگرفتگی خارج کنند.
همچنین شهروندان ساکن در کوی شهید محسن خواستار برخورد قضائی با عاملان قصور در اتفاقات اخیر هستند.
در واقع تخلیه آب منطقه، پرداخت خسارت و برخورد قضائی با عاملان این اتفاقات، سه خواسته اصلی مردم کوی شهید محسن است و باید دید که دولت و قوه قضائیه به این خواستهها چه پاسخی میدهند.