در مورخه 98/04/22 جلسهای توجیهی درخصوص هویت گذاری دام با حضور مهندس سلطانی سروستانی مدیرعامل اتحادیه مرکزی دامداران ایران، دکتر جعفری مدیر اموردام جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی، دکتر صراف و مهندس سلیمی مدیران عامل اتحادیه گاوداران و دامداران استان خراسان رضوی و مدیران عامل و کارشناسان فنی 25 شرکت تعاونی زیرمجموعه اتحادیههای استانی برگزار شد.
در ابتدا مهندس سلطانی با بیان ضرورت اجرای طرح هویت گذاری از حیث آمار صحیح دام و توزیع عادلانه نهادهها، کنترل بیماریها، آمار تولید گوشت، تولید شیر، نقل و انتقال دامها و در جهت حمایت از تولید کشور بسیار حائز اهمیت دانست. ایشان افزود: هر پلاک برای دام حکم کارت ملی را دارد این پلاکها به صورت لیزری و با بارکدخوان به دامها نصب میشوند، از کیفیت بالایی برخوردار است که سالهای سال بر روی گوش دام باقی میماند. نصب این پلاک گوشها در گوش راست دام اجباری میباشد و در دو گوش هم قابل اجرا است. شمارهها برای هر استانی مجزا است و باید در سامانه هویت گذاری نیز ثبت شود. وی ادامه دادند که تا کنون 700 هزار شماره گوش به دامداران تحویل داده شده است و 400 هزار شماره گوش در نوبت هستند. با توجه به پیشبینیهایی که انجام شده مشکلی در خصوص تولید پلاک گوش و مواد اولیه آن وجود ندارد. شرکتهای تولید کننده شماره گوش سه شیفت درحال کار هستند که شماره گوشها را به موقع به دست دامدار برسانند.مهندس سلطانی درخصوص بیمه اجباری دامها نیز افزودند: قبلاً به این شکل بود که هزینه بیمه 50درصد با دامدار و 50 درصد هزینه را دولت پرداخت میکرد. ولی با پیگیریهایی که انجام شده است در حال حاضر دولت پذیرفته است که 80درصد از هزینه بیمه را پرداخت کند. در کنار کار هویت گذاری پیمانکاری بیمه را هم گرفتیم که تمام تعاونیها میتوانند مسئول بیمه گذار دامهای زیرمجموعه خود باشند.
در ادامه دکتر صراف مدیرعامل اتحادیه گاوداران و دامداران صنعتی خراسان رضوی افزود: با توجه به اینکه این قانون 10 سال است که تصویب شده است و بعد از 10 سال میخواهد تازه اجرایی شود دامداران به حق یک سری نگرانیهایی از لحاظ پیاده سازی این طرح دارند. ولی این طرح درصنعت دامپروری کشور بسیار موثر خواهد بود و جای شکر دارد که بالاخره این طرح شروع شده است. با شفاف سازی تعداد رأس دام دولت میتواند برنامه ریزی بهتری در حوزه دامپروری کشور انجام دهد.
در پایان دکتر جعفری افزود: درحال حاضر بانک کشاورزی، مراکز پلاک کوبی دامپزشکی و سازمان نظام مهندسی متقاضی اجرای این طرح هستند و با توجه به اینکه دستور هیئت وزیران دولت مبنی بر اجرای این طرح است ما معتقدیم تشکلها بهتر میتوانند این طرح را اجرا کنند و از فواید این طرح برنامه ریزی دقیقتری در تولید شیر و گوشت است. همچنین ایشان گفتند: همراه این طرح تعاونیها میتوانند طرح DHI را پیاده سازی کنند. طرح DHI یکی از تعهدات جهادکشاورزی شهرستانهای استان است که هر جهادشهرستان باید 10 درصد دام شهرستان را تحت پوشش بگیرد. ما برای اجرای طرح هویت گذاری و DHI مشکل نیروی متخصص نداریم و نظام مهندسی کشاورزی و نظام دامپزشکی همکاریهای لازم را برای تأمین نیرو با شهرستانها انجام خواهند داد.