نژاد 14 هزار و 500 راس گاو بومی در ایلام اصلاح شد

معاون بهبودات دامی سازمان جهادکشاورزی ایلام از در حال اجرا بودن برنامه اصلاح نژاد (سمینتال) گاو بومی در این استان خبر داد و گفت: از زمان اجرای این طرح در سال گذشته تاکنون 14 هزار و 500 گاو بومی تحت پوشش برنامه اصلاح نژاد قرار گرفتند.
مجتبی شیرخانی در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: سال گذشته 10 هزار گاو اصلاح نژاد شده اند و امسال نیز این طرح برای چهار هزار و 500 راس گاو بومی انجام گرفته و تا پایان امسال این برنامه برای 500 راس دیگر اجرا می شود.
وی مطابق هدف گذاری انجام شده پیش بینی کرد: در جریان اجرای این برنامه پنج ساله در مجموع 96 هزار راس گاو بومی استان ایلام تحت پوشش برنامه اصلاح نژاد قرار می گیرند.
معاون بهبودات دامی سازمان جهادکشاورزی ایلام افزود: اعتبار تخصیص یافته برای توسعه گاوهای دومنظوره سمینتال 230 میلیون ریال در نظر گرفته شده و در صورت افزایش اعتبار در سال آینده طرح توسعه اصلاح نژاد گاوهای بومی استان برای بیش از 10 هزار راس از گاوهای استان اجرا می شود.
شیرخانی هدف از اجرای طرح اصلاح نژاد گاوهای بومی را افزایش میزان تولید شیر و گوشت در این گاوها بیان کرد و یادآور شد: گاوهای بومی و تک نژادی از توان تولید شیر و گوشت زیادی برخوردار نیستند.
وی افزود: اجرای طرح اصلاح نژاد گاوها در مناطق روستایی و گاوهای های صنعتی و نیمه صنعتی با توجه به میزان افزایش شیر و گوشت آنها و صرفه اقتصادی موجب استقبال دامداران استان ایلام از این طرح شده است.
وی با بیان اینکه اسپرم تلقیح نژاد سمینتال از مراکز اصلاح نژاد کرج و شمال کشور تامین می شود، گفت: تلقیح گاوهای بومی با دیگر نژادهای اصیل غیر بومی تا پنج نسل از این گاوها باید انجام بگیرد و هم اکنون نسل های اول و دوم این گاوها به دنیا آمده اند و با به دنیا آمدن سه نسل دیگر چرخه طرح اصلاح نژاد گاو در استان تکمیل می شود.
در استان ایلام 512 هزار و 460 راس گاو پرورش داده می شود که این تعداد 204 هزار و 896 راس بومی، 186 هزار و 439 راس گاوهای دو رگه و بقیه نیز گاوهای اصیل هستند.
61 واحد گاوداری صنعتی شیری با 2 هزار و 800 راس، 350 واحد گاوداری نیمه صنعتی شیری با سه هزار و 900 راس، 170 واحد پرواربندی گوساله صنعتی با 21 هزار راس، 594 واحد پرواربندی گوساله نیمه صنعتی با 19 هزار و 200 راس در استان ایلام فعال است.
بیش از 56 هزار نفر بهره بردار سنتی و یک هزار و 834 دامدار صنعتی در استان مشغول به فعالیت دامپروری – سبک و سنگین- هستند.
استان ایلام با تولید سالانه 25 هزار تن گوشت قرمز در حوزه دامداری صنعتی نیز یه عنوان یکی از قطب های تولید فرآورده های دامی مطرح است.

- ویژه -spot_img

جدیدترین‌ها

جدیدترین‌ها

پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفاً نام خود را وارد کنید