مقابله مناسب با کریمه کنگو در گرو سمپاشی مستمر است

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: دامداران باید نسبت به سمپاشی جایگاه‌های دام به صورت ماهانه اقدام کنند.

محمدباقر حاج‌کاظمی در گفت‌وگو با خبرنگاران، با بیان این‌که تب کریمه کنگو بیماری مشترک بین انسان و دام است، اظهار کرد: این بیماری عامل ویروسی دارد و مهم‌ترین راه انتقال آن از طریق کنه است؛ در واقع کنه‌های موجود روی دام آلوده به دام سالم منتقل می‌شود و تماس انسان با بافت‌های دام آلوده نیز می‌تواند زمینه را برای انتقال بیماری فراهم کند.
این مسئول ادامه داد: این بیماری در ظاهر هیچ علامت و نشانه‌ای برای تشخیص ندارد و زمانی که دام آلوده به ویروس بیماری تب کریمه کنگو کشتار شود، این بیماری وارد چرخه مصرف می‌شود . این در حالی است که با شروع فصل گرما، فعالیت کنه‌ها در جایگاه‌های نگهداری دام در مراکز صنعتی، سنتی و نیمه‌صنعتی آغاز می‌شود و علاوه بر فعالیت کنه در این مکان‌ها، کنه‌هایی در فضاهای باز و روی نوک علوفه وجود دارد که بلافاصله انسان و یا دام را می‌گزد.

وی تاکید کرد: کنه‌ای که از دام آلوده تغذیه کرده است، می‌تواند ویروس را در خود حفظ کرده و به دام و انسان سالم منتقل کند، از این‌رو رعایت ضوابط بهداشتی در کشتار دام و در خصوص روند شیردوشی باید به جد مد نظر قرار بگیرد. همچنین نباید دامی خارج از کشتارگاه کشتار شود؛ چراکه اگر دام در کشتارگاه‌ها و زیر نظر ناظران بهداشتی کشتار شود، لاشه به منظور خنثی شدن بیمارهای احتمالی 24 ساعت در سردخانه نگهداری و پس از سالم‌سازی وارد چرخه مصرف می‌شود .

حاج‌کاظمی خاطرنشان کرد: مصرف‌کنندگان گوشت قرمز نیز باید فرآورده خام دامی مورد نیاز خود را از مراکز عرضه معتبر تهیه کنند و دقت داشته باشند که برچسب حاوی مهر دامپزشکی، تاریخ تولید، تاریخ انقضا و محل کشتار روی محصول درج شده باشد.

پوشیدن لباس با رنگ روشن که امکان می‌دهد کنه به سادگی تشخیص داده شود، جست‌وجو در اصطبل و مزارع برای از بین بردن یا کنترل کنه‌های مهاجم به حیوانات، استفاده از دستکش و پوشیدن دیگر لباس‌های محافظ درصورت سر و کار داشتن با حیوانات، از مهم‌ترین توصیه‌ها به دامداران است

- ویژه -spot_img

جدیدترین‌ها

جدیدترین‌ها

پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفاً نام خود را وارد کنید