عضو هیأت مدیره اتحادیه دامداران ایران و رییس اتحادیه دامداران خراسان جنوبی گفت: اکنون دامداری با نهادههای دامی گران صرفه اقتصادی برای دامدار ندارد که نیازمند توجه مسئولان است.
حجت الاسلام سید محمود موسوی رستگار، یکشنبه شب ۱۳ مهرماه در نشست هم اندیشی تشکلها، فعالان و نخبگان بخش کشاورزی خراسان جنوبی با وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: دامدار باید به گاوی که روزانه ۱۶ کیلوگرم کنسانتره نیاز دارد، هشت کیلوگرم کنسانتره بدهد چراکه گران بوده و از عهدهاش برنمیآید.
وی با اشاره به مهمترین مشکلات دامداران استان، افزود: این موضوع باعث لاغری دام و در نتیجه تاثیرگذاری روی فروش آنها شده که وضعیت به گونهای است که نه میتوانیم دام خود را نگه داریم، نه میتوانیم حذف کنیم.
رییس اتحادیه دامداران خراسان جنوبی بیان کرد: شیر و گوشت با قیمت تولید و گاهی نیز کمتر از آن خریداری میشود که این موضوع باعث ضرر دامداران استان شده است.
موسوی رستگار ادامه داد: در سالهای گذشته واکسن دامهای سنگین رایگان بود، اما اکنون دامدار باید آن را نیز خریداری کند که به این علت برخی دامها، گرفتار امراض شدهاند.
وی یادآور شد: اکنون دامداری با نهادههای دامی گران صرفه اقتصادی برای دامدار ندارد که نیازمند توجه مسئولان است.
سعیدرضا احمدی زاده، نیز اظهار کرد: در حال حاضر تعدادی از نخبگان در این کارگروه فعالیت دارند و ۲۰ محصول برای تحقیقات در این کارگروه شناسایی شده که باید زنجیره ارزش برای آن تعریف شود که از این میزان دو هزار میلیارد تومان فقط برای چهار محصول راهبردی استان از جمله زرشک، زعفران، عناب و پنبه است.
رئیس بنیاد علمی نخبگان خراسان جنوبی ادامه داد: ۲۰ محصول راهبردی در استان توسط نخبگان شناسایی شده که تحقیقات روی این محصولات نیازمند پنج هزار میلیارد تومان گردش مالی است.
رئیس بنیاد علمی نخبگان خراسان جنوبی بیان کرد: لازم است کنسرسیومی از بخشهای مختلف خصوصی و دولتی برای تحقیقات روی محصولات راهبردی در خراسان جنوبی تشکیل شود.
احمدی زاده ادامه داد: ۳۴ درصد اشتغال استان در بخش کشاورزی است که خواستاریم برخی از اختیارات وزیر جهاد کشاورزی به استان داده شود تا برای محصولات راهبردی استان شاهد نتایج خوبی باشیم.
وی یادآور شد: نیازمند این امر هستیم که اعتباراتی برای تحقیقات و فرآوری محصولات کشاورزی استان در نظر گرفته شود.