عدم آگاهی دامداران باعث سوء استفاده سودجویان شده است

مشاور جهاد دانشگاهی استان گلستان در حوزه دامداری با اشاره به بحث اصلاح نژاد دام، گفت: به دلیل عدم وجود زیرساختها این موضوع از روند اصلی خود خارج شده و زمینه را برای سودجویان فراهم کرده تا با استفاده از عدم آگاهی دامداران، به اهدف خود برسند.

مهندس رهنما در گفت و گو با خبرنگاران اظهارکرد: از بین رفتن مراتع و خشکسالی‌های اخیر، کاهش نرخ بره زایی و بره گیری، افزایش بیماریها، تلفات سنگین بره و بزغاله های شیری، سقط‌های فراوان، مدیریت سنتی و غیره منجر به پایین آمدن سطح درآمد و در خیلی از موارد باعث ضرردهی گوسفند داران و پرورش دهندگان دام سبک شده است.

وی افزود: با این توصیفات و مشکلاتی که مطرح شد نحوه مدیریت و سبک پرورش ما نیز باید تغییر کند. در صورت ادامه این وضع همانند سالهای گذشته شاهد کاهش جمعیت دام سبک و ضرردهی بیشتر دامداران با این روش مدیریت خواهیم بود.

رهنما با اشاره به اینکه متاسفانه دامداران برای فرار از مشکلات و کاهش ضرر خود، به کشتار دامهای مولد روی آورده اند، تصریح کرد: برای تغییر مدیریت و نحوه گله داری فعلی نیاز است که بسترهای لازم برای این موضوع فراهم شود زیرا تغییر یکباره بدون فراهم کردن امکانات و شرایط لازم، خود نیز منجر به ایجاد مشکلات جدید می شود.

مشاور جهاد دانشگاهی استان گلستان در حوزه دامداری بیان کرد: متاسفانه مدیریت پرورش دام سبک در کشور ما به صورت کاملا سنتی و بر پایه استفاده از مراتع است. مراتعی که به دلیل عدم مدیریت صحیح و استفاده بی رویه دامداران و ناآگاهی های آنها از خسارات وارده، می توان گفت تقریبا از بین رفته است.

وی ادامه داد: نبود آموزشهای لازم برای بالابردن سطح اطلاعات علمی و عملی پرورش دهندگان دام سبک، عدم استقبال فارغ التحصیلان رشته دامپروری برای فعالیت در این صنعت به دلیل مشکلات فراوان، نبود مدیریت اصولی و صحیح برای پرورش بز و گوسفند در کشور، موجب نابودی هرچه بیشتر این دامها شده است.

رهنما اضافه کرد: تنها موضوعی که در سالهای اخیر در این صنعت مطرح شده بحث اصلاح نژاد است که متاسفانه خود این موضوع به دلیل عدم وجود زیرساختها و همان مباحث مدیریتی از روند اصلی خود خارج شده و زمینه را برای عده ای سودجو و کلاهبردار فراهم کرده است تا با استفاده از عدم آگاهی و نداشتن اطلاعات دامداران، به هدف خود نایل شوند.

مشاور جهاد دانشگاهی استان گلستان در حوزه دامداری خاطرنشان کرد: به نظر می رسد مهمترین دلیل عدم موفقیت دامداران و ضرردهی فراوان آنها در چند سال اخیر به خلاف دیدگاه خیلی از دوستان و کارشناسان، نبود دامهای پربازده نیست بلکه عدم مدیریت صحیح و اصولی است که باعث از بین رفتن منابع ژنتیکی کشور شده است.

وی در پایان گفت: اگر واقعا به فکر آینده این صنعت هستیم و می خواهیم از نابودی کامل آن جلوگیری کنیم باید بسترهای لازم برای شکوفا شدن آن را از طریق آموزش لازم مدیریتی، فرهنگ سازی و بالابردن اطلاعات دامداران فراهم کنیم.

- ویژه -spot_img

جدیدترین‌ها

جدیدترین‌ها

پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفاً نام خود را وارد کنید