معرفی گاوهای بومی گیلان به بازار کشورهای همجوار که شرایط اقلیمی آنان با شرایط گیلان مشابهت دارد از اهداف علمی این جشنواره گاو بومی در گیلان است.
دکتر حسینی مقدم، دبیر اجرایی جشنواره گاو بومی گیلان گفت: اولین جشنواره گاو بومی گیلان با همت دانشگاه گیلان و با همکاری سازمان های اجرایی مختلف شامل برنامه و بودجه، بنیاد نخبگان، معاون بهبود تولیدات دامی، مدیریت ترویج جهادکشاورزی، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، استانداری، اتحادیه دامداران استان و نیز جمع کثیری از افراد حقیقی علاقمند، در شانزدهم شهریور ماه 1396 در محل میدان دام پونل در شهرستان رضوانشهر برگزار شد و به طور کلی جشنواره گاو بومی گیلان اهدافی را در دو محور فرهنگی و علمی دنبال کرد.
وی افزود:اهداف محور فرهنگی شامل کمک به حفظ و اشاعه فرهنگ بومی- محلی،ترغیب روستاییان به ادامه فعالیت در بخش کشاورزی،ارتقاء منزلت اجتماعی پرورش دهندگان گاو بومی، فرهنگ سازی ایجاد کسب و کارهای روستایی مبتنی بر ذخایر ژنتیکی بومی و کمک به توسعه کسب و کارهای خلاقانه جانبی روستا محور از جمله گردشگری روستایی و بازاریابی برای صنایع دستی روستایی،محصولات دامی،کشاورزی و باغی است.
دبیر اجرایی جشنواره گاو بومی گیلان ادامه داد:تشویق دامداران به نگهداری و پرورش دام های اصیل و ارزشمند بومی،ایجاد هسته اولیه شبکه پرورش دهندگان گاو بومی استان به منظور بستر سازی ایجاد انجمن گاو بومی گیلان،شناسایی بهترین گاوهای نر و ماده بومی گیلان و کمک به توسعه ژنتیکی آن ها، فراهم کردن زمینه لازم برای بهره مندی اقتصادی بیشتر دامداران دارای دام برتر،شناسایی برترین پرورش دهندگان گاو بومی به منظور مستند سازی تجارب آنان برای ارایه به سایر پرورش دهندگان، ایجاد ارتباط اقتصادی سازنده بین واحدهای پرواربندی و پرورش دهندگان گاو بومی،معرفی گاو بومی گیلان به بازار کشورهای همجوار که شرایط اقلیمی آنان با شرایط گیلان مشابهت دارد از اهداف علمی این جشنواره محسوب میشود .
وی خاطرنشان کرد: تداوم این حرکت ارزشمند و تثبیت دستاوردهای اولین جشنواره و رسیدن به اهداف فوق مستلزم برنامه ریزی دراز مدت دانشگاه گیلان،سازمان های اجرایی،تشکل های غیردولتی و دامداران است که در این راستا توجه به موارد زیر ضروری است.
دکتر حسینی مقدم از ایجاد و گسترش رویکردی نو به پرورش گاو بومی به عنوان یک سیستم اقتصادی در دامپروری استان گیلان خبرداد و گفت:حمایت سازمانهای اجرایی از طرح های دانشگاه برای حل مسایل مربوط به دامپروری استان، زیرا موفقیت اولین جشنواره نشان داد که ورود دانشگاه به عرصههای کاربردی، نقش مهمی در ایجاد همدلی، همیاری و هم افزایی بین دستگاه های اجرایی و نیز ارتقاء سطح امید و اعتماد مردم ایفا میکند.
وی افزود:مشارکت تشکلهای غیردولتی مرتبط با دامپروری استان در برگزاری جشنواره های آینده و برنامههای پیرامونی آن، زیرا این جشنواره نشان داد که برگزاری چنین رویدادی در میادین دام، مورد حمایت دامداران بوده و میتواند نقش بسزایی در افزایش توجه جامعه به فعالیت دامداران و کسب و کار آنها شود.
قرار دادن پژوهش های مرتبط با گاو بومی جزو اولویت ها و نیازهای پژوهشی دستگاه های اجرایی استان،جهتدهی برنامههای ترویجی و توسعهای سازمان جهاد کشاورزی استان به سمت حمایت از اقشار مرتبط با اهداف جشنواره، ترویج فرهنگ پرورش دام بومی از طریق رسانه های ملی و دیجیتال به ویژه همکاری صدا و سیمای استان گیلان از اهداف جشنواره دوم گاو بومی خواهد بود.
حمایت از حفظ خلوص نژادی گاوهای بومی توسط سازمان جهاد کشاورزی استان، حمایت از دامداران تولید کننده لبنیات سالم یا ارگانیک، ایجاد بانک اطلاعات دامداران دارای گاو بومی خالص و تخصیص اعتبار استانی برای تداوم جشنواره در سال های بعد از دیگر اهداف جشنواره دوم خواهد بود.