استاندار سیستان و بلوچستان گفت: سیستان و بلوچستان به یکی از قطبهای مهم تولید گوشت قرمز کشور تبدیل شده است.
علی اوسط هاشمی در شورای اقتصاد مقاومتی استان افزود: تامین حدود 50 هزار تن گوشت قرمز مورد نیاز کشور بر عهده سیستان و بلوچستان است.
وی بیان کرد: تامین این میزان گوشت قرمز زمینه اشتغالزایی پایدار را برای مردم سیستان و بلوچستان فراهم میکند.
استاندار گفت: نظارتهای کافی و مستمر بر دامهای وارداتی و داخلی استان انجام میشود تا گوشت کاملا بهداشتی و سالم به دست مردم برسد.
هاشمی با اشاره به اینکه بخش مهمی از گوشت استان توسط عشایر تامین میشود، رفع مشکلات عشایر و دامداران استان را خواستار شد.
استاندار گفت: گاو نژاد سیستانی یکی از مزیت های مهم استان و کشور در تامین کوشت است که باید پرورش این دام بومی با جدیت پیگیری شود.
هاشمی اظهارکرد: حرف اول استان را تولید اشتغال می زند و اولویت یک ما نیز تولید و همراه بودن با تولید کننده است.
وی بر ارتقای کیفیت و توسعه فعالیت واحدهای تولید گوشت تاکید کرد و افزود: سیستان وبلوچستان از توانمندیها و ظرفیتهای بسیار زیادی در بخشهای مختلف برخوردار است که در صورت شکوفایی و بهره برداری بهینه از آنها میتواند جنوب شرق کشور را متحول کند.
استاندار ظرفیت های بالای سیستان و بلوچستان در واردات و پرورش دام، گستردگی مرز و همجواری استان با دو کشور، توجه به مسایل بهداشتی در قرنطینه دام و رعایت استانداردها را ضروری میسازد.
هاشمی افزود: عشایر جزو نقش آفرینان کشور هستند و با تحمل سختیها مسیر تولید را پیشه کردهاند و رنج و مشقت کوچ و مهاجرت را بر خود هموار میسازند تا بر عرصه تولید باقی بمانند.
او اظهار کرد: ظرفیت بالای صنعت دام سیستان و بلوچستان این استان را به یکی از قطبهای مهم تولید گوشت قرمز کشور در جهت تنظیم بازار تبدیل کرده است.
وی گفت: نگاه به عشایر نباید به شکل سنتی باقی بماند بایستی تغییر و تحول در نگاهها ایجاد شود، عشایر استان در 15 سال خشکسالی مرارتهای زیادی را تحمل کردند، به همین سبب باید برای این گونه شرایط و زمانهای بحران چاره اندیشی کنیم.
استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد: عشایر نقش آفرینانی هستند که با سختی مسیر، تولید را پیشه خود ساختهاند.
وی اضافه کرد: NGO هایی را باید در بین عشایر این استان راهاندازی کنیم که حلقه وصل باشند منوط بر اینکه هماکنون تنها حلقه اتصال در میان جامعه عشایر این استان اداره کل عشایر سیستان و بلوچستان است.
هاشمی بیان کرد: این استان در تمام بخشهای کشاورزی، دامداری و شیلات ظرفیتهای زیادی دارد که باید از این پتانسیل ها در تحقق اقتصاد مقاومتی به خوبی استفاده کرد.
استاندار گفت: روند جهش توسعه سیستان و بلوچستان را از سال 92 تاکنون شاهد هستیم که بسیار رو به رشد بوده است.
هاشمی خاطرنشان کرد: این استان در بخش تولید پسته با توجه به شرایط اقلیمی و آب شوری که دارد میتواند قطب تولید پسته در جنوب شرق کشور شود که باید از این ظرفیتها به خوبی استفاده کرد.
وی گفت: 146 هزار هکتار اراضی این استان را در زمینه آبیاری تحت فشار هدف گذاری کردیم که باید تغییر نگاه را در راستای مکانیزه کردن کشاورزی برداریم.