دامداران سمپاشی را فراموش نکنند

دامداران برای پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو نسبت به سمپاشی و اصلاح جایگاه دام اقدام کنند.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی کرمانشاه گفت: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری مشترک بین انسان و دام است، که قابلیت سرایت از دام به انسان را دارد.

دکتر همتی گفت: این بیماری در دام‌ها علامت خاصی ندارد و گا‌هی تنها باعث یک تب خفیف می‌شود.

وی با بیان اینکه بیماری تب کریمه کنگو درانسان دارای علائم شدیدتری است و معمولا با تب ناگهانی، کوفتگی عضلات، سردرد و استفراغ آغاز می شود گفت: با گذشت ۳ تا ۶ روز بعد از این علائم، خونریزی از دیواره عروق شروع می‌شود و حتی ممکن است منجر به مرگ شود.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی کرمانشاه گفت: مخزن این ویروس در طبیعت حیوانات اهلی مانند گاو، گوسفند، بز و جوندگان مانند خرگوش و همچنین حشراتی مانند کنه‌ها هستند که نقش مهمی در انتقال این بیماری دارند.
همتی مهمترین راه انتقال بیماری به انسان را از طریق گزش کنه‌ها و تماس با بافت و ترشحات دام آلوده بخصوص در زمان ذبح دام عنوان کرد.
وی ادامه داد: مهمترین راه پیشگیری از این بیماری مبارزه با کنه‌ها و انگل‌های دامی از طریق سمپاشی و اصلاح جایگاه دامی است.

همتی گفت: این بیماری ممکن است از طریق تماس با گوشت دام‌های آلوده و یا مصرف گوشت‌ها به صورت نیم پخته به انسان انتقال یابد که به منظور پیشگیری از آن باید گوشت را به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت در یخچال معمولی و در دمای ۰ تا ۴ درجه سانتی گراد نگهداری کرد.

بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری مشترک بین انسان و دام است که از دام به انسان قابل سرایت است.

- ویژه -spot_img

جدیدترین‌ها

جدیدترین‌ها

پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفاً نام خود را وارد کنید