دامداران زلزله‌زده سرمایه‌های دامی خود را به حراج نگذارند

رییس جهادکشاورزی کرمانشاه:

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با اشاره به پرداخت خسارت به تمامی دامدارانی که دامشان در زلزله تلف شده، گفت: پیگیر دریافت کمک های بلاعوض بیشتری برای کمک به زلزله زدگان خسارت دیده بخش کشاورزی استان هستیم.

خسرو شهبازی در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره به اینکه بر اساس برآوردهای اولیه پیش بینی می‌شد بخش کشاورزی استان کرمانشاه از زلزله 7.3 ریشتری 21 آبان خسارت 800 میلیارد تومانی دیده باشد، اظهار کرد: در برآوردهای نهایی صورت گرفته این میزان به حدود 550 میلیون تومان کاهش پیدا کرد، هرچند هنوز برآورد دقیقی از خسارت ها انجام نگرفته و احتمال کاهش این رقم نیز وجود دارد.

شهبازی با اشاره به اینکه زلزله باعث تخریب واحدهای دامداری سنتی و صنعتی در مناطق زلزله زده شده افزود: ۸۳۰۰جایگاه دام کاملا تخریب شده و ۵۷۵واحد دامداری سنتی و نیمه صنعتی نیز خسارت دیده است. در زلزله اخیر حدود ۳۰هزار راس دام سبک و هزار راس دام سنگین تلف شد.

شهبازی با اشاره به خسارت زلزله به ۱۶۸ واحد پرورش ماهی، افزود: در این بین 2.5 میلیون قطعه ماهی تلف شد.

وی همچنین به خسارت زلزله به حدود هزار کندوی زنبور عسل اشاره کرد و افزود: همچنین ۲۰هزار قطعه مرغ نیز بر اثر زلزله تلف شده است.

شهبازی افزود: در اثر زلزله اخیر اماکن نگهداری دام ها، انبارهای علوفه، دام و طیور، ادوات کشاورزی و تاسیسات کشاورزی، کانالهای آبیاری، چاه ها و ایستگاه‌های پمپاژ آب نیز خسارت دیده اند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه سپس با بیان اینکه دولت حدود 21 میلیارد تومان کمک بلاعوض برای دامدارانی که دام های سبک و سنگین خود را در زلزله از دست داده اند در نظر گرفته، افزود: قرار شده به دامدارانی که دام سبک آنها تلف شده به ازای هر راس دام 600 هزار تومان و برای دام سنگین سه میلیون تومان پرداخت کند.

وی با بیان اینکه خسارت ها به تمامی دامدارانی که دامشان تلف شده پرداخت خواهد شد، گفت: دامدارانی هم که دامشان بیمه بوده مابه التفاوت خسارت پرداختی از سوی بیمه را دریافت خواهند کرد.

شهبازی با اشاره به پرداخت 380 میلیون تومان غرامت از سوی بیمه بانک کشاورزی به دامدارانی که دام هایشان بیمه بوده و در زلزله تلف شده، گفت: بانک کشاورزی به ازای هر راس دام تلف شده مبلغ 300 هزار تومان به دامداران پرداخت کرده که ما به التفاوت آن به حساب آنها واریز خواهد شد.

وی بابیان اینکه با ارزیابی های صورت گرفته مشخص شده که چه کسانی دامشان تلف شده، گفت: با این حال اگر دامهای دامداری مورد ارزیابی قرار نگرفته باشد و مستندات لازم را داشته باشد، با اعزام مجدد اکیپ های ارزیابی، دام های تلف شده ارزیابی خواهند شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه یادآور شد: نیازی نیست دامداران برای دریافت خسارت به جایی مراجعه کنند، زیرا کمک های بلاعوض به حساب آنها واریز خواهد شد.

شهبازی اضافه کرد: همچنین مبلغ 200 میلیارد تومان کمک از محل صندوق توسعه ملی به صورت تسهیلات با سود بین صفر تا 6 درصد برای جبران خسارت و بازسازی واحدهای از دست رفته بخش کشاورزی در اختیار زلزله زدگان خسارت دیده قرار خواهد گرفت.

وی دوره بازپرداخت این تسهیلات را شش ساله با یک سال تنفس و دوره ساخت دو ساله عنوان کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه سپس یکی از اقدامات سازمان جهاد کشاورزی استان در مناطق زلزله زده را حمل و توزیع دو هزار تن جو عنوان کرد که به صورت رایگان بین دامداران و کشاورزان توزیع شده و فرآیند توزیع همچنان ادامه دارد.

این مسئول با بیان اینکه تاکنون 1200 تن جو بین کشاروازن توزیع شده، افزود: توزیع ها با اولویت مناطقی که بیشتر خسارت دیده انجام خواهد گرفت و به ازای هر راس دام پنج کیلوگرم جو در اختیار زلزله زدگان قرار خواهد گرفت.

شهبازی افزود: درخواست تخصیص چهار هزار تن جو دیگر برای توزیع بین زلزله زدگان را داده ایم که در صورت تخصیص بین آنها توزیع خواهد شد.

وی همچنین از توزیع 780 رول نایلون بین دامدارانی که جایگاه های دام آنها از بین رفته خبر داد و به دامدارانی که جایگاه های دام خود را از دست داده اند توصیه کرد از به حراج گذاشتن سرمایه های دامی خود صرف نظر کنند، چراکه در چند روز آینده وضعیت بهتری در انتظارشان خواهد بود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: پیگیر دریافت کمک های بلاعوض بیشتری برای کمک به زلزله زدگان استان هستیم.

- ویژه -spot_img

جدیدترین‌ها

جدیدترین‌ها

پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفاً نام خود را وارد کنید