رییس شبکه دامپزشکی نهبندان گفت: بیماریهای انگلی خسارات جبرانناپذیری به صنعت دامداری وارد میکند بطوری که مبارزه نکردن با بیماریهای انگلی، صنعت دامداری را با مشکل مواجه کرده و انگیزهای برای تولید در این بخش باقی نمیگذارد.
محمد راه انجام گفت: با توجه به ضرورت افزایش و ارتقای سطح آگاهی شترداران منطقه در خصوص اصول بهداشتی، پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مشترک انسان و شتر، یک دوره آموزشی برگزار شد.
وی افزود: شبکه دامپزشکی نهبندان برای حفظ جمعیت دامی منطقه و مقابله با بیماریهای مشترک میان انسان و دام در جمعیت شترهای شهرستان اقدام به واکسیناسیون، معاینه شترها و سمپاشی و آموزش شترداران حین بازدیدها کرده است.
رییس شبکه دامپزشکی نهبندان با اشاره به بیماریهای شترها، گفت: بیماری آبله شتر متداولترین بیماری ویروسی شتر است که حیوانات مختلف و انسان را مبتلا میکند و با تشکیل دانههای ریز بر روی پوست، غشای مخاطی، پستانها و نوک پستانها مشخص میشود که تبدیل به تاول شده و پس از مدتی پاره شده، خشک میشود و از خود پوستههایی برجای میگذارد.
راه انجام تصریح کرد: بیماری آبله، بیشتر شترهای جوان را مبتلا میسازد، بنابراین شترداران باید برای جلوگیری از ضرر اقتصادی احتمالی نسبت به بیمه نمودن تمامی شترها اقدام کنند.
رییس شبکه دامپزشکی نهبندان ادامه داد: بیماریهای انگلی خسارات جبرانناپذیری به صنعت دامداری وارد میکنند که در صورت مبارزه نکردن با بیماریهای انگلی، صنعت دامداری با مشکل روبرو شده و در نهایت انگیزهای برای تولید در این بخش باقی نمیگذارد.
وی با بیان اینکه شترداران در هنگام عملیات فنی لازم است با شبکه دامپزشکی همکاری کنند، گفت: باید دامداران برای حمل و جابجایی دام به سایر شهرها و استانهای کشور با هماهنگی شبکه دامپزشکی و دریافت مجوز و گواهی بهداشتی حمل دام زنده اقدام کنند تا از شیوع بیماریها نیز جلوگیری شود.
راه انجام خاطرنشان کرد: شهرستان نهبندان با توجه به شرایط آب و هوایی ویژه و با دارا بودن 9800 نفر شتر به عنوان مهمترین قطب پرورش شتر خراسانجنوبی نقش پر رنگی در تولید و اشتغالزایی دارد.