آغاز طرح هویت گذاری دام‌های سبک و سنگین در فارس

مدیر کل تعاون روستایی فارس گفت: طرح هویت گذاری دام‌های سبک و سنگین در شهرستان‌های استان فارس آغاز شد.

مدیرکل تعاون روستایی فارس در همایش هویت گذاری دام گفت : هدف از اجرای این به دست آوردن آمار دقیق و به روز از تعداد دام های سبک و سنگین در این استان است.

هدایت الله رحیمی ادامه داد: در حال حاضر آمار دقیقی از میزان دام موجود در فارس وجود ندارد اما با اجرای این طرح و پلاک کوبی دام ها می توان به این آمار دست یافت و از اطلاعات به دست آمده برای تنظیم بازار ، توزیع نهاده های دامی ، تعیین میزان تولیدات دامی از جمله شیر و گوشت ، مدیریت بخش دام پروری و روابط تجاری در سطح استان و ملی بهره برد .

به گفته وی اطلاعات به دست آمده از اجرای این طرح همچنین می تواند به سیاست گذاران و مدیران برای برنامه ریزی بهتری در این حوزه کمک کند.

مدیر کل تعاون روستایی فارس افزود: در فاز اول این طرح ، 7 میلیون پلاک توسط اتحادیه شرکت های تعاونی کشاورزی دامداران فارس تهیه شده است و بر روی دام های این استان نصب خواهد شد و در این پلاک های نوع دام ، منطقه حضور دام ثبت می شود .

به گفته وی در سامانه اطلاعاتی این طرح ملی تغییر و تحولاتی که از مزرعه تا بازار برای دام ها رخ می دهد ، ثبت می شود و از آن برای برنامه ریزی آینده استفاده خواهد شد.

در ادامه همایش طرح ملی هویت گذاری دام، مهندس جزایری معاون بهبود تولیدات دامی استان اهداف این طرح را حصول آمار دقیق و به روز تعداد دام های سبک و سنگین استان دانسته که شرط لازم به منظور برنامه ریزی جهت توسعه بخش دام استان و افزایش تولیدات و حفظ اشتغال موجود در بخش دام استان خواهد بود .علاوه بر آن تامین نیاز نهاده های مورد نیاز دام استان از تولیدات بخش کشاورزی کشور و نهایتا واردات به اندازه کافی و به موقع و جلوگیری از بیماریها از دیگر اهداف طرح مذکور برشمردند .وی تاکید کرد اجرای موفق این طرح بر اساس تجربیات موفق گذشته واگذاری به اتحادیه های دامداران خواهد بود و قطعا با همکاری و همیاری تمامی دستگاههای متولی و تشکلهای مربوطه این امر اجرایی خواهد شد .
مدیر عامل اتحادیه تعاونی کشاورزی دامداران فارس نیزدر مورد اجرای این طرح گفت: حفظ ذخایر ژنتیکی ، دست یافتن به آمار واقعی به منظور مدیریت در تولید و تامین نهاده و جلوگیری از قاچاق کالا از اهداف اصلی طرح هویت گذاری دام است.

ابراهیم کلاهی افزود: حفظ ذخایر ژنتیک کشور در بخش دام های سبک و سنگین یکی از اهداف اجرای این طرح ملی است چون متاسفانه در یک سال گذشته به دلیل توجیه های اقتصادی ، دام ها به صورت قاچاق از کشور خارج می شدند و بخشی ذخایر ژنتیکی خود را از دست دادیم.

وی ادامه داد: با داشتن آمار دقیق تک به تک دام ها می توانیم در حوزه تولید بر اساس نیاز واقعی برنامه ریزی و سیاستگذاری کنیم و پاسخگوی تقاضا کشور باشیم.

کلاهی بیان کرد: با داشتن آمار دقیق همچنین می توانیم در حوزه تهیه و توزیع نهاده ها برای دام داران برنامه ریزی بهتری داشته باشیم و قیمت تمام شده کالا را کنترل کنیم.

به گفته وی هم اکنون نزدیک به هفت میلیون دام سبک و سنگین در فارس وجود دارد.

کلاهی ادامه داد: بر اساس برنامه این طرح به صورت فاز به فاز اجرا خواهد شد و دام ها پلاک کوبی خواهند شد و شصت گروه پلاک کوبی برای این کار در فارس در نظر گرفته ایم و بعد از پلاک کوبی اطلاعات دام ها وارد سامانه می شود.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی دامداران فارس افزود: بر اساس دستورالعمل این برنامه دام های سنگین در شش ماه و دام های سبک در یک سال باید پلاک کوبی شوند .به گفته وی کار در فارس از 10 روز پیش شروع شده است.

کلاهی با پلاک کوبی می تواند به سلامت جامعه را نیز تامین کند گفت: با این کار می توان می توان از بیماری ها جلوگیری کرد ، دامپزشکی با توجه به واحدهای قرنطینه ای که در کشور دارد اگر دامی پلاک نداشته باشد از جا به جایی آن در کشور جلوگیری خواهد کرد .

وی ادامه داد: همچنین با اجرای این طرح ستاد مبارزه با کالای قاچاق نیز اجازه جابه جایی دام بدون پلاک را نخواهد داد و اگر صاحب آن تکلیف آن را مشخص نکرد جز کالای قاچاق محسوب می شود.

وی تصریح کرد: کشتارگاه ها نیز با اجرای طرح پلاک کوبی بیشتر کنترل می شوند و سلامت مردم بهتر تامین می شود.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی های کشاورزی دامداران فارس همچنین تصریح کرد: دام هایی بیمه خواهند شد که این پلاک کوبی ها را داشته باشند.

در حاشیه این همایش سعید سلطانی مدیرعامل اتحادیه دامداران ایران با بیان اینکه استان فارس پیشرو در زمینه اصلاح نژاد دام سبک و سنگین است؛ گفت: هویت گذاری از اهمیت خاصی برخوردار است. از سال های گذشته از اتحادیه مرکزی درخواست کرده بودیم این روند صورت گیرد. قاچاق دام به خارج از کشور منجر شد که مسوولین به این مورد بیشتر توجه کنند. وی با اشاره به اینکه طرح پلاک کوبی دام های سبک و سنگین در فارس همزمان با سراسر کشور آغاز شده است، تصریح کرد: در این طرح ظرف مدت 6 ماه دام های سنگین و طی یکسال دام های سبک باید پلاک کوبی و تعیین هویت شوند.

وی افزود: همچنین واردات بی رویه دام در سال های ۹۰ و ۹۱ باعث ورود تب برفکی به کشور شد تا جایی که به تهران هم آمد لذا اگر پلاک گذاری از قبل شده بود علاوه براینکه جایگاه بهتری داشتیم جلوی خیلی از این موارد گرفته می شد.

مدیرعامل اتحادیه دامداران ایران با بیان اینکه فعالیت اصلاح نژاد دام در ۲۲ استان از سال ۶۶ آغاز شده است، خاطرنشان کرد: استان فارس در زمینه اصلاح نژاد دام سبک و سنگین در کشور پیشرو بوده است.

سلطانی ادامه داد: اولین نژاد اصلاح شده بز در شهرستان های مرودشت، داراب و استهبان آغاز شد و همچنین انتقال جنین یکی از کارهای اصلاح جنین است که استارت آن از فارس زده شد و به کل کشور تعمیم داده شد.

سلطانی خاطرنشان کرد: با پلاک کوبی اهمیت هویت گذاری دام اصلاح شده مشخص می شود و همچنین پلاک کوبی دام با شماره ۱۶ رقمی مختص یک دام است و وقتی در گوش دام زده می شود موقعیت محلی و صاحب دام مشخص می شود.

وی با بیان اینکه با پلاک کوبی میزان تولیدات دامی در سامانه به صورت دقیق مشخص می شود؛ افزود: نبود آمار مانع برنامه ریزی صحیح شده است و با پلاک کوبی و هویت گذاری دولت می تواند آمار تولیدات گوشت و نیاز به واردات را مشخص کند.

سلطانی افزود: در خصوص وزن لاشه دامی اگر متوسط دنیا را در نظر بگیریم از نظر بهره وری ۳۰ درصد پاییین تر از رقمی هستیم.

- ویژه -spot_img

جدیدترین‌ها

جدیدترین‌ها

پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفاً نام خود را وارد کنید